top of page

Groene Oostrand

L E L Y S T A D
 

© Maurits Martens

Welkom

Welkom op de website van de Groene Oostrand. Hier kunt u informatie vinden over het Oostrandbos en Het Gelderse Hout in Lelystad.

De gebieden hebben verschillende karakters. Van een dicht naaldbos tot vrij open loofbos met aan de bosranden of vanaf de Berg een vrij en wijds uitzicht over onder andere de akkers en de Oostervaart. Lees meer..

Omdat de gebieden verschillende karakters en biotopen bevatten, zorgt dit voor diversiteit aan allerlei soortgroepen. Op de vochtige en warme plekken in het gebied zoals de paddenpoel komen vlinders, libellen en ringslangen voor. Lees meer..

Het Oostrandbos is aan de hand van drie wandelroutes in kaart gebracht. De routes brengen u langs bijzondere gebieden zoals; Het Henkepad, ‘De Berg’, het centraal gelegen akkerland, de rustiek van de bevereilanden en de paddenpoel. Lees meer..

Om het Oostrandbos onder een wijder publiek te brengen wordt het gebied virtueel in kaart gebracht via nieuwe technologieën. De technologie die voor het Oostrandbos wordt ingezet zijn, 360-graden foto’s. Wanneer er meerdere foto’s achter elkaar worden gemaakt zijn deze met elkaar te koppelen tot een virtuele wandelroute, vergelijkbaar is met het bekende StreetView van Google. Via dit principe kan iedereen ter wereld virtueel door het Oostrandbos wandelen.

bottom of page